Standaard kunnen er geen afspraken in het verleden gepland worden. Uiteraard is dit wel mogelijk. Een klant kan dit nooit, een practitioner kan één van de ‘Negeer’ functies toepassen.

Klik op de gewenste datum/tijd in het verleden. Er zal nu een melding verschijnen dat de eerst volgende mogelijkheid in het heden is geselecteerd (De geselecteerde eerste dag was niet mogelijk, standaard eerste dag is nu geselecteerd.)
Ga naar ‘Zoekinstellingen’ (links in het scherm) en selecteer ‘verleden toestaan’. De gekozen datum/tijd wordt vervolgens alsnog geselecteerd en de afspraak kan worden opgeslagen.

Wanneer er een afspraak in het verleden gepland moet worden die buiten de beschikbaarheid valt dan kan de optie ‘Openingstijden negeren’ worden aangevinkt.
Om alsnog een andere datum te kunnen selecteren kan het blok ‘Mogelijke dagen’ worden geopend door er 1 keer op te klikken. Er verschijnt vervolgens een kalender.

in Releases