Je kunt op deze pagina komen door vanuit het algemene klantenbestand (KLANTEN) op het blauwe wijzigen-icoontje te klikken of via bijna alle andere pagina’s door op “bekijk klant” of “nieuwe klant” te klikken.

Je kunt gegevens invullen of wijzigen door zelf informatie in te typen of door de pijltjes te gebruiken, die standaardinformatie weergeven die bij systeeminstellingen vooraf is ingevuld (deze keuzemogelijkheden zijn via de instellingen onder SYSTEEM altijd tussentijds te wijzigen).

De meeste categorieën spreken voor zich. Bij “tussentijd vervolgafspraken” kun je de voorkeur instellen voor een vaste tijd tussen de vervolgafspraken, zodat het systeem daar al automatisch rekening mee houdt bij het plannen (+ en – geven aantal aan, via pijltje selecteer je de juiste tijdseenheid). Op deze pagina kun je ook aangeven of een klant een afspraakherinnering per sms wil krijgen. Een geboortedatum kun je direct intypen/wijzigen met punten of streepjes als scheidingsteken (bv. 22.5.1954 of 22.05.1954 of 22-5-1954 of 22.05.1954). Of je kunt de kalender gebruiken. Om via de kalender naar voorgaande jaren te gaan klik je twee keer op de actuele tijdsindicatie midden boven in de kalender (bv. juni 2016 en 2016) en komt dan in een tijdspanne van 10 jaar terecht. Via de pijltjes links en rechts ga je naar de juiste periode, klikt op het betreffende jaar, maand en datum en het resultaat verschijnt dan vanzelf in het vakje.

De lege vakken rechts zijn voor eventuele aanvullende medische en algemene informatie van de betreffende klant. Ook kunnen er bijlagen, als bijvoorbeeld een  medisch verslag, worden toegevoegd.

Via de gekleurde balkjes links kun je:
–  Een klant verwijderen (je krijgt een melding als er nog afspraken staan)
–  Een klant weergeven (je komt dan in de uitgebreide klanten-/afsprakenkaart)
–  Releases toevoegen (je komt dan in de planpagina)
–  Een nieuwe klant toevoegen (je komt dan in een lege klantgegevens-pagina)

Eventuele wijzigingen moeten via de button OPSLAAN bewaard worden. Daarna keer je terug in het algemene klantenbestand.

in Eerste kennismakingKlanten